Karriär

Eget företag

Jag startade min karriär som onlinemarknadsförare våren 2012 med egen firma (IMELON) och har hjälpt små som stora företag att synas på internet. Däribland Skåvsjöholm och Stockholms Inbrottsskydd. Min firma jobbade jag med vid sidan om mitt vanliga arbete i nästan fyra år. 

Under mitt första år som utbildad onlinemarknadsförare hann jag med att jobba på Kringelstan Webbyrå under en kortare tid och hamnade slutligen på iProspect där jag blev kvar i nästan fyra år. På iProspect har jag arbetat som Digital specialist inom SEO, SEM och sociala medier. Mål- och strategiarbete hörde till min vardag. När jag jobbade som SEM konsult hjälpte jag mina kunder att nå uppsatta mål genom att optimera kampanjer i Google adWords och på Bing. 

Som SEO konsult skrev jag mycket texter och optimerade webbsidor. Resultatet analyserade jag i Google Analytics och i andra SEO verktyg. Jag handledde flera studenter som praktiserade på iProspect och var drivande i flera kundprojekt som projektledare. 

Efter några år på iProspect valde jag att gå vidare, ville utvecklas och jobba ännu bredare med marknadsföring. Hamnade på e-handelsföretaget Sleepo och fick titeln E-Commerce Manager. Mina arbetsuppgifter där bestod av att följa den dagliga försäljningen och arbeta för att nå våra försäljningsmål. Jag var ansvarig för de sociala kanalerna och hela marknadsföringsdelen. Efter cirka ett års tid bestämde jag mig för att lämna Sleepo och komma tillbaka till iProspect där jag trivdes mycket bättre.

Bakgrund som lärare

År 2004-2008 studerade jag till Idrotts- och  geografilärare på GIH  (Idrottshögskolan). Efter studierna arbetade jag som lärare i 2,5 år innan jag valde att göra ”helt om” och gå tillbaka till studierna igen som jag nu i efterhand är glad över att jag gjorde. Jag känner äntligen att jag har hittat rätt och här blir jag kvar, i onlineträsket!

Idag, efter flera år i marknadsföringsbranschen jobbar jag på iProspect igen med SEO samt är ansvarig för iProspects PR & Marknadsföring – Vilket jag rivs väldigt bra med!

Ni hittar mitt fullständiga CV på Linkedin.