Karriär

Eget företag

Jag startade min karriär som onlinemarknadsförare våren 2012 med egen firma (IMELON) och har hjälpt små som stora företag att synas på internet. Däribland Skåvsjöholm och Stockholms Inbrottsskydd. Min firma jobbade jag med vid sidan om mitt vanliga arbete i nästan fyra år. 

Under mitt första år som utbildad onlinemarknadsförare hann jag med att jobba på Kringelstan Webbyrå under en kortare tid och hamnade slutligen på iProspect där jag blev kvar i nästan fyra år. På iProspect har jag arbetat som Digital specialist inom SEO, SEM och sociala medier. Mål- och strategiarbete hörde till min vardag. När jag jobbade som SEM konsult hjälpte jag mina kunder att nå uppsatta mål genom att optimera kampanjer i Google adWords och på Bing. 

Som SEO konsult skrev jag mycket texter och optimerade webbsidor. Resultatet analyserade jag i Google Analytics och i andra SEO verktyg. Jag handledde flera studenter som praktiserade på iProspect och var drivande i flera kundprojekt som projektledare. 

Bakgrund som lärare

År 2004-2008 studerade jag till Idrotts- och  geografilärare på GIH  (Idrottshögskolan). Efter studierna arbetade jag som lärare i 2,5 år innan jag valde att göra ”helt om” och gå tillbaka till studierna igen som jag nu i efterhand är glad över att jag gjorde. Jag känner äntligen att jag har hittat rätt och här blir jag kvar, i onlineträsket ;).

Idag, efter fem år i marknadsföringsbranschen jobbar jag på Sleepo.se som E-commerce Manager med det roligaste jag vet – onlinemarknadsföring!

Ni hittar mitt fullständiga CV på Linkedin.